Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Kerekbérc VT
Cím: 3154 Szuha, Kossuth L. u. 87.Telefon: (30)934-4783
Gps: 47.9799024 , 19.9194287

Bemutatkozás

Elnök: Tóth Zoltán, (30)-934-4783
Titkár: Cselõtey István
Természetvédelmi felelõs: Bakos Dezsõ
Gazdasági vezetõ: Gyurcsák Attila
Vadászmester: Kovács Károly, (70)-330-5574
Hivatásos vadász: Tóth Endre

A Kerekbérc Vt. területén megtalálható vadfajok:
Nagyvad: gímszarvas, dámszarvas, muflon, vaddisznó, õz
Apróvad: mezei nyúl, fácán
Galambok: örvös, balkáni gerle, vadgerle
Szalonkák: erdei szalonka
Szõrmés kártevõk: róka, borz, nyest, nyuszt, görény, menyét
Szárnyas kártevõk: dolmányos varjú, szarka, szajkó, egerészölyv, karvaj, holló

A Vt. területén található vadgazdálkodási berendezések: stabil magasles: 40 db, hordozható magasles: 10 db, sózó: 20 db, nagyvadetetõ: 8 db, szóró: 20 db, vadföld: 9 ha, vadlegelõ: 15 ha

A vadásztársaság földtulajdonosokból áll, 1998-ban alakult, taglétszáma 18 fõ. Nógrád megye 550610. számú vadászterületén gyakorolja a vadászati jogot, területének nagysága 2920 hektár. A Mátra északi részén fekszik, határa a Nemti 23 sz. út, Mátraterenye, Nógrád, Heves megyehatár, Mátraalmás üdülõterület, Szuha Fõ út végig, onnan Nemti községig tart.
A területen leginkább a nagyvad jelenléte jellemzõ, megtalálható a gímszarvas, a dámszarvas, a muflon, az õz és a vaddisznó. Az utóbbi években szépen szaporodik a fácán. Éves viszonylatban átlagosan 12 db gímszarvas, 3 db dámszarvas, 4 db muflon, 20 db õz és 100 db vaddisznó esik a területen. A költségeik fedezetének megteremtése céljából igyekeznek trófeás vadjaikat vendégvadászokkal meglövetni. Utóbbi évben sikeresen értékesített a társaság vaddisznóhajtást is. A Kerekbérc Vt. szívesen vár mind belföldi, mind külföldi vendégeket.

II./2. Mátra – Bükk – Kelet – Cserháti vadgazdálkodási körzet: A vadgazdálkodási körzet Heves megye hegyvidéki részeit, Nógrád megye DK – i hegyvidéki részeit és Borsod-Abaúj-Zemplén megye NY-i hegyvidéki területeit foglalja magába. A körzet kifejezetten nagyvadas jellegû, az apróvadnak nincs érdemi jelentõsége. Helyenként nagyon magas a gímszarvas állománysûrûsége. A Mátra és a Bükk területén vadgazdálkodási, vadászati szempontból fontos nagyvad a muflon. A vaddisznó állománya és terítéke szintén kiemelkedõen magas. A vadgazdálkodási körzetben a vadgazdálkodást jelentõsen befolyásolja az erdõgazdálkodással való összhang megteremtése és fenntartása, illetve a nemzeti parkok területén a természetvédelem részérõl jelentkezõ szempontok és törekvések.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0